Over ons


Geschiedenis

Door de eeuwen heen heeft het gebruik van de bloempot de geschiedenis beïnvloed. Zodra de mensen de mogelijkheid hadden om planten en bloemen van de ene omgeving naar een andere omgeving te brengen, was het van belang dat deze daar ook goed konden worden onderhouden. De Egyptenaren waren een van de eerste volkeren op aarde die bloempotten gebruikten om bloemen en planten te vervoeren van de ene naar een andere omgeving. De Romeinen waren de eersten die bloemen en planten in bloempotten naar een koude omgeving brachten en daar onderhielden. De laatste honderden jaren bakten kwekers hun eigen bloempotten in 'terra cotta’,wat een roodbruine klei is en Italiaans voor gebakken aarde. Dit is ook de reden dat de meeste kweekpotten de kleur terracotta hebben. Later kwamen er decoratieve bloempotten in andere materialen, waaronder hout, glas, zink en plastic.    

Ontstaan van Wikl®

Wikl® is ontstaan uit de wens om bloempotten meer te laten aansluiten bij de interieurbeleving van woonkamers. Bankstellen, stoelen, kussentjes, gordijnen, ze zijn allemaal gemaakt van interieurtextiel. Dat interieurtextiel kan bestaan uit verschillende stoffen: leder, imitatieleder en tapijt. Wikl® produceert en levert bloempotten in alle mogelijke stoffen die passen in het interieur van de woonkamer. Door in te spelen op trends kunnen de Wikl® bloempotten voor elke woonkamer een geweldige aanvulling zijn!

Dwight Thompson begon in 2012 met de stoffen omhulsels en de mogelijkheid om deze in de markt te zetten. Dit concept was vooruitstrevend, maar niet ver genoeg ontwikkeld om het commercieel in de markt te zetten. 

In 2015 zag Marcel Pannekoek de stoffen omhulsels op een kleine huisbeurs van een Nederlandse kweker. Marcel was op dat moment al ruim 15 jaar werkzaam in de wereld van bloemen en planten en gespecialiseerd in de mogelijkheden om waarde toe te voegen hieraan. Marcel Pannekoek zag met de door Dwight Thompson ontwikkelde monsters het grote potentieel voor nieuwe bloempotten. In dat jaar werden de bloempotten verder ontwikkeld door Dwight Thompson en werd de samenwerking met Marcel Pannekoek gestart om de Wikl® bloempotten daadwerkelijk commercieel in de markt te zetten.

Nu verkrijgbaar op de markt

In 2016 is gestart met de selectie van honderden designs op de internationale Textiel en Stoffen Beurs in Frankfurt. Kort daarna werd gestart met de productie van de eerste serie potten die verkocht werd aan potplantenkweker VDE Plant in Woubrugge. 

Bent u ook potplantenkweker, vak-handelaar of plantenexporteur en wilt u ook een eigen collectie Wikl® potten? Neem dan nu contact op met Dwight Thompson